Sosyal Medya

Güncel

Mahkeme “Kurtlar Vadisi Darbe” kararını verdi!

“Kurtlar Vadisi Darbe” ismi için başvuruda bulunan Pana Film ortakları Necati Şaşmaz ve Mehmet Canpolat haklarında başlatılan “FETÖ" soruşturmasındakarar verildi.



Takipsizlik kararında senaryoda kahramanların paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ettikleri ve ÅžaÅŸmaz ile Canbolat’ın terör örgütü ile baÄŸlantılarının tespit edilemediÄŸini belirtildi. 

Pana Film  24 Mayıs 2016 tarihinde Türk Patent Enstitüsü’ne (TSE) “Kurtlar Vadisi Darbe” ismiyle marka baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtu. BaÅŸvurunun 15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesi yapıldığını belirten TSE suç oluÅŸturabileceÄŸi iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuÅŸtu. Suç duyurusunun ardından Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar SoruÅŸturma Bürosu tarafından “terör örgütüne üye olmak” suçundan Pana Film ortakları Necati ÅžaÅŸmaz ve Mehmet Canbolat hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

SENARYO 15 TEMMUZ İLE PARALEL DEĞİL

”Alınan ifadelerin ve yapılan incelemelerin sonunda savcılık, senaryoda anlatılan olayların 15 Temmuz darbe giriÅŸimiyle paralellik arz etmediÄŸi gibi senaryo kahramanlarının paralel devlet yapılanması ile mücadele edildiÄŸini belirtti.

Necati ÅžaÅŸmaz ve Mehmet Canpolat'ın silahlı terör örgütü FETÖ/PDY ile baÄŸlantılarının tespit edilemediÄŸini belirten savcılık şüphelilerin terör örgütü üyesi olmadıkları anlaşıldığından kovuÅŸturmaya yer yok kararı verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.